Hallo! Ik ben Myrte, 23 jaar en sinds 2018 spelleider bij Spellenlabs. Naast dat ik ervoor probeer te zorgen dat de groepen een leuk uitje hebben, zet ik ook nieuwe spelgebieden uit zodat het aantal locaties steeds blijft groeien.

In mijn dagelijkse leven studeer ik Medische Biologie in Nijmegen en ben ik hoofdredacteur van het Algemeen Nijmeegs Studentenblad. Ik speel piano, zing, heb een duikbrevet, boulder en ben continu bezig om nieuwe dingen te leren. Momenteel zijn die projecten gitaar spelen en Duits spreken, al heb ik daar het ene moment meer tijd voor dan het andere. Daarnaast ben ik natuurlijk een spelfanaat wat mooi aansluit bij mijn bijbaantje bij Spellenlabs.

Wat ik het leukst vind aan het begeleiden van spellen is het inschatten van de groep. Zijn de deelnemers heel fanatiek of hebben ze gewoon een gezellig dagje uit? Zijn het meer doe- of denkmensen? En hoe gaan de teams te werk: is het één grote chaos of juist heel gestructureerd? Op basis daarvan pas ik de spellen aan en je ziet dat dat heel goed werkt. Ik vind het namelijk het fijnst als iedereen een leuke dag heeft gehad: of dat nu is door als een gek rondrennen door de stad of door slenterend van de omgeving te genieten.

Het is misschien cliché om te zeggen, maar het is ook voor de spelleiders zijn de uitjes erg leuk. Het voelt daarom nauwelijks aan als werk. Wanneer je mij of een collega ziet stralen of grapjes ziet maken dan is daar niets aan gelogen.

Wie weet tot snel en sowieso veel plezier met een van de spellen!

Groetjes, 
Myrte