Hoi ik ben Mirthe, 31 jaar jong en sinds 2018 spelleider bij Spellenlabs.

Ik ben oorspronkelijk fysiotherapeute en heb dan ook ruim 8 jaar in een praktijk gewerkt. In die jaren ben ik meerdere keren naar het buitenland gereisd om als fysiotherapeute vrijwilligerswerk te doen. Dit waren stuk voor stuk erg bijzondere ervaringen.

Zo bijzonder dat ik in 2017 volledig gestopt ben met fysiotherapie om mijn eigen organisatie op te zetten. Supertrots ben ik dan ook dat ik tegenwoordig andere fysiotherapeuten en studenten mag inspireren om aan de slag te gaan in het buitenland.

Hoe kom ik dan bij Spellenlabs terecht? Van fulltime fysiotherapeut naar fulltime op een kantoor zitten bleek toch best een overgang te zijn voor mij. In stilzitten ben ik niet zo goed…

Door Spellenlabs kan ik er zo nu en dan even tussen uit. Lekker actief buiten spelletjes begeleiden met groepen mensen die een leuke middag/avond met elkaar hebben.

En natuurlijk hou ik zelf ook erg van spelletjes spelen. Dat hebben we allemaal wel met elkaar gemeen bij Spellenlabs. Ik ben behoorlijk competitief en hou ervan om anderen een beetje op te jutten tijdens een spel. Valsspelen vind ik stiekem ook heel leuk. Alhoewel, zo stiekem is dat eigenlijk niet. Bij mijn vrienden, familie en teamgenoten sta ik er om bekend. Bij een spel als de Ontmaskering word ik bijvoorbeeld al verdacht de saboteur (mol) te zijn nog ruim voordat het spel is begonnen.

Dat is ook zo grappig aan het begeleiden van een Ontmaskering, niemand (inclusief ik als spelleider) weet wie de saboteur is. Toch worden bepaalde mensen in de groep altijd het snelst beschuldigd, terwijl het misschien wel je meest eerlijke collega, of oprechte vriendin is die het hele spel in de soep laat lopen! Altijd leuk om die verbazing te zien bij het bekendmaken tijdens de prijsuitreiking.

Een van mijn leukste herinneringen is trouwens het begeleiden van mijn eerste Deadline. Daarbij moet door de teams een koffertje gevonden worden. Deze verstop je als spelleider van tevoren ergens in het speelveld. Het was een drukke vrijdagavond middenin Amsterdam, dus ik wilde het koffertje een beetje in de gaten kunnen houden. Ik had hem dan ook netjes verstopt onder een verkeerspion in een hoekje waar ik vanaf de Dam goed zicht op had. Terwijl ik wachtte tot de groep aan zou komen, was de pion ineens verdwenen! Moest ik nu de mensen op de Dam allemaal gaan vragen of iemand mijn verstopte koffertje had gezien? Zie je het voor je? Ik heb die hoek helemaal afgespeurd, een nogal ongemakkelijke bezigheid in Amsterdam, waar ieder verdacht gedrag in de gaten wordt gehouden. Gelukkig vond ik hem al snel terug en kon ik nog net op tijd op zoek naar een nieuwe verstopplek, haha.

TIP: Probeer vooral alle verschillende spellen uit. Elk spel heeft zijn eigen doel en met de vernieuwde app is het extra leuk om door de steden van Nederland te struinen. Ik blijf het knap vinden hoe dit allemaal in elkaar is gezet! Complimenten voor het team achter de schermen bij Spellenlabs.