We hebben alle vragen van onze klanten op een rijtje gezet. Staat je vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op, je kan ons bellen tijdens kantooruren op 06-14418002 of mailen naar info@spellenlabs.nl.

Klik op de vraag om het antwoord te laten verschijnen!

We willen graag bestellen, maar zijn niet zeker van het aantal personen, wat nu?

Onze spelpakketten zijn gebaseerd op teams van 5 personen per team. Een persoon meer of minder zal weinig invloed hebben op de voortgang van het spel. Je kunt dus gewoon boeken op basis van je verwachte aantal.

Wat is de inhoud van de speldoos?

In de speldoos zitten alle benodigdheden om het spel tot een goed einde te brengen. Denk hierbij aan fotokaarten van de gekozen stad, een begeleide brief, een handleiding voor het doe-het-zelf spel en opdrachtenveloppen.

Kunnen jullie ons parkeer- en/of horeca advies geven?

Wij geven geen advies met betrekking tot parkeren of horeca. Wel kunnen wij jullie doorverwijzen naar prettigparkeren.nl om te kijken voor de parkeermogelijkheden en www.iens.nl voor verschillende restaurants in Nederland.

Zijn de spellen ook geschikt voor kinderen?

Kinderen kunnen zeker meespelen met de ouders en vinden het vaak ontzettend leuk om te helpen met het spel. Het is dus zeker ook geschikt voor kinderen.

Kan het spel worden gespeeld op de Wi-Fi?

Wij raden het niet aan om het spel te gaan spelen op de Wi-Fi. Mede door de continu veranderende verbinding kan het zijn dat bepaalde berichten niet doorkomen als er op de Wi-Fi wordt gespeeld.

Op welke smartphones kan de SpellenApp worden gebruikt?

De SpellenApp kan zowel op Android als iOS worden gedownload.

Mijn GPS is niet nauwkeurig, wat nu?

Het kan voorkomen dat de GPS tijdens het spel niet nauwkeurig is. Als dit het geval is raden wij aan om de SpellenApp af te sluiten en vervolgens weer opnieuw op te starten. Mocht de GPS dan nog steeds niet nauwkeurig genoeg zijn, kan het verstandig zijn om Google Maps even te openen.

Wat te doen bij slecht weer?

De ontvangen spelcode blijft tot een jaar na aankoop geldig. Hierdoor maakt het niet uit wanneer het spel wordt gespeeld. Bij slecht weer kan je hierdoor zelf beslissen of het doorgaat, of dat je het verplaatst.

Kan ik als organisator zelf meespelen?

We hebben onze spellen zo ontwikkeld dat je als organisator het spel kan meespelen zonder dat je voorkennis of voordeel hebt.

Mag ik de spelmaterialen houden?

De speldoos met verschillende spelmaterialen (fotokaarten, instructies, etc.), worden door ons opgestuurd. Deze speldoos met inhoud mogen jullie uiteraard houden na afloop.

Is het mogelijk om nu de spelcode al in te voeren in de SpellenApp, om te kijken hoe dit werkt?

Het is mogelijk om je met de spelcode al vast aan te melden. Nadat je bent aangemeld kom je in het menu. Je kan dan via de interactieve map zien waar precies het spelgebied ligt.

Kunnen jullie ons parkeer- en/of horeca advies geven?

Wij geven geen advies met betrekking tot parkeren of horeca. Wel kunnen wij jullie doorverwijzen naar www.prettigparkeren.nl om te kijken voor de parkeermogelijkheden en www.iens.nl voor verschillende restaurants in Nederland.

Hoe kan ik de scores en de foto’s die tijdens het spel gemaakt zijn opvragen?

Dit doe je door je e-mail in te vullen in de message box (De zogeheten Whatsapp-functie van de Spellenapp).

Een foto van de fotokaart is verdwenen, wat nu?

De spellen worden uitgezet in de openbare ruimte, hierdoor kan het soms voorkomen dat er een foto van de fotokaart op de locatie is verdwenen. Dit zorgt verder niet voor problemen, aangezien er genoeg foto’s zijn om het spel verder te kunnen spelen. Mocht je in deze situatie terecht komen, stuur ons dan een mail naar info@spellenlabs.nl of bel naar 06-14418002. Dan kunnen wij dit gaan aanpassen.

De batterij van mijn smartphone is leeg, wat nu?

Allereerst adviseren wij om altijd 2 smartphones bij de hand te hebben, voor het geval dat. We raden iedereen altijd aan om met een volledig opgeladen smartphone het spel te starten. Mocht onverhoopt toch je batterij leegraken, dan kan je je altijd opnieuw aanmelden met de andere smartphone. Gebruik hiervoor dezelfde spelcode van de begeleidende brief. Bij het aanmelden krijg je de optie om jezelf aan te melden bij een bestaand team.

Hoeveel spelcodes ontvangen we?

Elke speldoos bevat een begeleidende brief met daarop één spelcode. Dat wil zeggen dat er 1 spelcode is voor alle bestelde teams. Ieder team kan zich in de Spellen App aanmelden met deze spelcode.

Heb ik een smartphone met internet (3G/4G) nodig?

Voor alle doe-het-zelf spellen hebben jullie per team minstens één smartphone nodig met daarop een 3G/4G verbinding nodig. Het is niet verstandig om het spel via Wi-Fi te spelen, aangezien er bij het wegvallen van de verbinding berichten kunnen worden gemist.

Hoeveel data wordt er tijdens het spel verbruikt?

Het data verbruik voor de meeste doe-het-zelf spellen ligt tussen de 5 en 50 Mb. Wanneer er veel foto’s tijdens het spel worden gemaakt, zal het verbruik hoger liggen. Zoals bijvoorbeeld bij het Crazy 88 Fotospel.

Mijn speldoos is beschadigd en opengemaakt, wat nu?

De speldozen worden in een zogenoemde brievenbusdoos opgestuurd, via de “normale” post. Het kan daardoor voorkomen dat deze speldoos tijdens het versturen beschadigd is geraakt en eventueel is geopend. Neem meteen contact met ons op als je een beschadigde speldoos ontvangt, eventueel kunnen wij dan nog een nieuwe speldoos verzenden.

Hoeveel speldozen ontvang ik?

De speldozen bevatten alle materialen voor het spel en alle teams. Een speldoos per team, dus bij 3 teams zullen er 3 speldozen worden verkregen. Als het besteld is sturen we de speldoos binnen twee werkdagen op in een brievenbusdoos.

Hoe groot is een spelgebied?

Een spelgebied is doorgaans ongeveer 1000 bij 1000 meter en bevindt zich in het centrum van een stad of dorp. Soms hebben we een spelgebied in de natuur uitgezet, denk bijvoorbeeld aan Lage Vuursche of Soesterduinen.

Moet ik zelf nog een spelgebied uitzetten?

Je hoeft zelf geen spelgebied uit te zetten. Wij hebben op ongeveer 100 locaties in Nederland en 25 locaties in België een spelgebied uitgezet.

Waar kan ik het beste een spel starten?

Je kan het beste een spel starten midden in het het centrum van de plaats waar jullie spel voor hebben besteld.